Pledoarie pentru psihoterapia, consilierea si coachingul cognitiv-comportamental
V-ați întrebat oare, până acum, de ce călugării tibetani sunt foarte sănătoși și fericiti? De ce ei pot să doarmă iarna pe zăpadă fără să se îmbolnăvească? De ce se bucură de o forță și armonie interioare demne de invidiat? De ce, fără a folosi medicamente, ei strălucesc de energie, trăind la superlativ bucuria vieții?
Intrebările legate de sănătatea și fericirea călugărilor tibetani ar putea să aibă un miez comun cu aceste terapii pe care le practicăm.
Baza performanțelor de sănătate și a stării de bine a călugărilor tibetani este aceeași cu cea a psihologiei cognitiv-comportamentale.
Ambele se bazează pe cogniții (ce gândesc) și comportament (ce fac). Într-adevar, ceea ce gândim și ceea ce facem, ne influențează in mod esențial starea de sănatate. Ne afecteaza pe plan personal.
Mai mult decât atât, ceea ce gândim are consecințe majore în planul emoțiilor, corpului, acțiunilor și a stării noastre de sănătate. Eficiența acestor terapii este validată în practică de experimente stiințifice și de performanțele de sănătate a călugarilor tibetani.
Potrivit, celor menționate mai sus, dacă nu sunteți mulțumiți cu ceea ce sunteți, atunci aveți nevoie de o schimbare. Psihologia cognitiv-comportamentală, o îmbinăm armonios cu, psihologie experiențială, pozitivă și NLP, îmbogățite cu experiența de viață. Aceasta poate reprezenta o soluție viabilă și credem sincer în ea!
Consilierea psihologică
Consilierea psihologică reprezintă un proces gradat de dezvăluire, de contemplare activă, de analizare a problemelor. O exersare continuă a vieții reale, în care dispui de noi „unelte” și în care te îmbraci cu o altă perspectivă plină de încredere.
Toată lumea, fără excepție, este predestinată să cunoască nu doar partea frumoasă a vieții, ci și latura mai difuză, mai întunecată:
- deziluzii
- bătrânețe
- boală
- singuratate
- sentimentul că viața nu mai are sens
- alegeri regretate
- moarte
Ce rol are psihologul?
Sarcina psihologului este de a te ajuta să identifici și să depășești obstacolele care stau în calea autorealizării personale. Te ghidează totodată și în parcursul spre atingerea obiectivelor tale, să descoperi soluțiile cele mai potrivite prin găsirea unui context în care să-ți fie mai bine!
Putem încerca să îți oferim niște soluții
Personalitatea, emoţiile, comportamentele, reacţiile fizice şi mai ales gândurile tale vor fi concentrarea principala în demersul nostru. Vom încerca să îți fim alături în diversele încercări cu care poate te confrunți:
- Dificultăți emoționale: dacă ești copleșit de stări de tristețe, deprimare, anxietate, îngrijorări, furie etc.
- Comportamente cu efecte negative asupra ta sau a celor din jurul tău: simți că nu relaționezi corect cu cei din jur sau că reacționezi conform unui tipar care te deranjează profund. Îți este greu să te adaptezi și să iei decizii, ai impresia că puțin din ceea ce poți face tu poate produce schimbări într-un comportament problematic etc.
- Terapie suportivă în durere cronică
- Optimizare și dezvoltare personală: pentru a cosmetiza anumite detalii care nu te satisfac pe deplin și care stau în calea atingerii potențialului tău maxim.
- Suferința și tristețe în fața unor probleme ale copilului tău, a cărui evoluție te îngrijorează sau nu se îndreaptă în direcția imaginată; este poate violent, neatent, obraznic, sau dimpotrivă, mai timid, introvertit etc.
În acest sens, vă invităm, cu căldura la o primă şedință (de psihoterapie, consiliere sau coaching), pentru a vă bucura de mai multă sănătate, bucurie, împlinire şi poftă de viață.