fbpx

Hatha Yoga

Yoga nu este doar teoretică sau doar practică. Ea este, un fel de a fi, un mod de a exista, de a trăi. Yoga, la fel ca și matematica sau filosofia, de exemplu, sau orice altă știință, s-a dezvoltat din necesitatea de a descoperi ceva. Acel ceva poate fi din afara noastră sau din interiorul nostru. Cine suntem cu adevărat, ce facem în această lume și unde mergem după aceea sunt doar câteva dintre întrebările esențiale la care aflăm un răspuns prin Yoga.

hatha yogaDincolo de aceste întrebări esențiale, Yoga este un sistem pragmatic care oferă celui care îl practică exact ceea ce ea sau el are nevoie: un corp

sănătos, o minte puternică, un psihic echilibrat. Învățăm să redescoperim frumusețea vieții, eficiența în gândire și în acțiune, ne amplificăm creativitatea și, nu în ultimul rând, ne simțim mult mai bine.

Din moment ce nu necesită o anume flexibilitate şi nu este nevoie de nicio pregătire prealabilă, recomandam yoga oricui doreşte să atingă armonia interioară prin întreținerea corpului și a psihicului.

Asanele, adică exerciţiile fizice, pot diminua cu timpul durerile de gât, de umăr și de spate, şi nu în ultimul rând, pot ajuta la revenirea la greutatea normală a corpului, la formarea corpului și la netezirea trăsăturilor feţei. Datorită exercițiilor de relaxare, se îmbunătățește calitatea somnului și abilitățile de concentrare.

TRUP – Respectăm limitele

Dacă încă nu te doare, încă nu e bine, dacă deja te doare, deja nu e bine – spun de obicei. Dacă încă nu te doare eşti încă dinăuntrul zonei tale de confort, pe terenul cunoscut – dacă deja te doare, deja este egoul tău care-ţi dictează ritmul. Ideea e să rămâi într-o zonă de disconfort plăcută. Încercăm să ne găsim echilibrul în zona asta, să pornim de aici și să ne întoarcem aici, ca să putem locui cu adevărat în corpul nostru, în sălaşul sufletului nostru, şi să putem influenţa din exterior ceea ce este în interior în aşa fel, încăt reciprocitatea şi armonia fluxului să ne umple întreaga fiinţă.

SUFLET – Atenție la ritmul respiraţiei

Mulţi consideră că respiraţia are doar două faze, inspirare şi expirare. De multe ori nici nu aşteaptă până expiră, au şi început să inspire, şi invers. Ritm

ul corect este: inspirare, susțin aerul inspirat înăuntru, doar pentru câteva secunde, şi doar după aceasta urmează expirarea, care e puţin mai lungă decât inspirarea, şi iarăşi menţin câteva secunde starea aceasta de expirare totală. Prin expirare ne eliberăm de mânie, de supărare, de agresiune, de durere. Prin inspirare conduc prana, aerul vindecător şi vital acolo, unde e spasm, tensiune, încordare şi prin expirare dau drumul la tot ce nu mai este al meu, ceea ce e deja mort, ce e al trecutului, ce mă îmbolnăveşte.

SPIRIT – Fără competiție

Nu concurez nici cu mine însumi, nici cu cine am fost mai devreme, cu acel eu al meu, care era capabil de acrobaţii, nici cu cine voi fi în viitor, cine știe unde și cum, și nu concurez cu ilustraţile din cărţile de hatha yoga. Sunt cine sunt în clipa aceasta, şi exact aşa sunt bine, cum sunt acum – la fel ca și tine, care ești cine ești în acest moment etern, și tu exact așa ești bine cum ești acum. Să nu ne întrecem între noi ci să ne bucurăm unul de altul într-o prezență de spirit binecuvântată.

CONTACTEAZA-NE


Adresa

Strada Franz Liszt nr. 8
(în cartierul Grigorescu),
colț cu strada Milcov
(în spatele Liceului Onisifor Ghibu).
Contact

Telefon: 0722889924

E-mail: contact@nmintegrativetherapy.ro

Suna acum
Adresa