fbpx

Consiliere dezvoltare personală – Life Coaching

Life Coaching / Consiliere de dezvoltare personală

Consilierul pentru dezvoltare personală este o nouă ocupaţie, care se deosebeşte de activităţile de psihoterapie, psihiatrie, consiliere psihologică. Acestea fac obiectul meseriei de psiholog / psihoterapeut, prin faptul că este un specialist care poate lucra cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic.

Medicul oferă rețete care să trateze efectele, consilierul oferă accesul la metode care să îndepărteze cauzele stărilor, bolilor, conflictelor din viață.

De ce avem nevoie de dezvoltare personală?

Pentru că ştim că ea se produce oricum, dar ar fi mare păcat ca aceasta să se realizeze doar la întâmplare!

Consilierul este un prieten care te ascultă, care te susține, care nu te judecă. Consilierul îți arată că orice situație, oricât de neplăcută, are o cauză identificabilă și o soluție de rezolvare pe măsura puterilor personale.

Fiecare persoana cu care intrăm în contact de-a lungul vieţii, fie ne sfătuieşte, fie ne îndrumă. Dar la un moment dat, ne trimite sub bagheta criticii etc., folosindu-se de propriul sistem de valori, având mereu siguranţa că deţine adevărul absolut. Şi atunci incepem sa ne punem intrebari.

Cum ştim care „sistem de valori” este unul potrivit? Cum alegem?

Doar prin auto-cunoaştere! Prin cunoaşterea şi pe urmă, dezvoltarea propriului „sistem”.

Dezvoltarea personală, ne ajută să luam pas cu pas tot traseul, de unde am pornit, ce fel de limitări ni s-au impus sau autoimpus. Pe urma ajungem să străpungem dincolo de toate acestea, să ne lărgim propriul orizont. Totodată vom intelege şi „marginile” celorlalţi. Toată dezvoltarea aceasta presupune flexibilizarea gândirii, armonizarea la nivel emoţional şi experimentare. Poate fi văzută ca şi un sport al minţii. Se ştie, desigur, că printr-un antrenament constant ajungi să faci performanţă. Performanţa ajută la depăşirea limitelor.

Conceptul de dezvoltare personală este încă privit cu o oarecare reticenţă. Momentan se află într-un prea lung proces de asimilare şi acceptare. Dar una dintre explicaţii poate fi, limita socio-cultural-educativă în care ţara noastră se află.

Este necesar să ne dăm seama că viitorul nu se rezumă doar la oamenii pe care ii avem acum în jurul nostru. Totul evoluează, iar contextul este mult mai larg. Voi aveţi o contribuţie la această macro-evoluţie! Cum alegeţi să contribuiţi?

CONTACTEAZA-NE


Adresa

Strada Ion Pop Reteganu nr. 35
Contact

Telefon: 0722889924

E-mail: contact@nmintegrativetherapy.ro

    Suna acum
    Adresa