fbpx

Aromaterapia

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia este una dintre cele mai prețioase terapii complementare, care alături de multe alte terapii cu rezultate la fel de spectaculoase, vine în ajutorul medicinei alopate, completând limitele acesteia.

Printr-o abordare holistică a corpului uman, adresându-se în egală măsură atât corpului fizic cât și mentalului și emoționalului, aromaterapia clarifică în felul acesta raportul cauză-efect, noțiuni esențiale în explicarea apariției bolilor, a prevenirii și tratării acestora.

Aplicarea uleiurilor emoționale poate fi o componentă de mare succes în terapia pacienților cu depresie sau atacuri de panică.

Când vrei să îți schimbi destinul, poți să o faci, dar binecuvântarea este că o poți face acum.D. Gary Young

Ce sunt uleiurile esențiale terapeutice?

Sunt lichide volatile aromate, liposolubile, cu greutate moleculară mică și penetrabilitate mare. Sunt partea cea mai pură și de cea mai înaltă vibrație a plantei.

Pentru obținerea lor, sunt absolut necesare multiple condiții optime, toate obligatorii: solul, locul de cultivare, semințele, fertilizarea, perioada și ora de recoltare, modul de distilare, testarea calității, îmbutelierea, păstrarea, etc.

Cum se obțin?

Majoritatea prin distilare cu aburi (este foarte importantă respectarea timpului, a temperaturii și a presiunii), din diverse părți ale plantei: flori, frunze, rădăcini, trunchiuri, ramuri, rășini, etc. Uleiurile citrice se obțin din coajă, prin presare la rece. Aceste metode implică cheltuieli mult mai mari decât extracțiile cu solvenți, dar sunt singurele prin care se pot obține uleiuri cu grad terapeutic TG.

Setul de uleiuri „Feelings”

Majoritatea sentimentelor, senzațiilor și emoțiilor noastre de zi cu zi nu sunt consecința evenimentelor, stimulilor din prezent. Ele își au originea în programe din memoria celulară a corpului nostru, stocate cu ocazia unor experiențe emoționale ce au avut loc în trecut, pe care nu am fost în stare să le înțelegem, să le procesării și să le rezolvăm la acel moment.

Multe experiențe traumatizante, unele chiar uitate, rulează ca niște programe în corpul nostru, în special în acea zonă a creierului responsabilă cu luarea deciziilor, afectând astfel fiecare aspect al vieții noastre.

Când gândurile noastre sunt îngrădite de frică, de lipsa respectului de sine, de sentimentul că nu merităm mai mult și mai bine, luam decizii care ne limitează, ne îngrădesc viața. Astfel, o gândire limitată duce la decizii limitate, la o viață mult redusă față de potențialul universal și divin al acesteia.

Uleiurile esențiale reprezintă remedii puternice prin care memoria celulară a corpului nostru este curățată de informația greșită pentru a fi rescrisă corect. Moleculele uleiurilor esențiale ajung direct și rapid în creierul nostru emoțional și ne pun în contact cu probleme pe care le-am uitat de mult. Devenim, astfel, capabili să le recunoaștem și să le rezolvăm o dată pentru totdeauna. Când ne eliberăm de bagajul nostru emoțional, ne eliberăm de fapt de incapacitatea noastră de a ne manifesta propriul destin, cel mai înalt potențial.

Cum se aplică?

Autoaplicare timp de 30 de zile, de 2 ori pe zi. Aplică uleiurile în fiecare dimineață înainte de începerea activității și în fiecare seară înainte de culcare.

Terapia la Centru nostru durează aproximativ o oră și jumătate/ședința și se repetă de ori câte ori este nevoie.

VALOR (Curaj)

Conferă încredere în sine, siguranță, integritate, curajul de a merge înainte. Echilibrează câmpul electromagnetic al corpului.

Indicat în atacuri de panică.

Compozitie: Molid negru, Lemn roz, Mușețel albastru marocan și Tămâie.

Cel mai mare păcat este să nu ai încredere în tine. Cui îi lipsește încrederea în sine, îi lipsește viața.

HARMONY (Armonie)

Ne aduce în armonie cu noi înșine, cu cei din jur, cu ciclurile vieții.

Amestecul este benefic în reducerea stresului, și amplificarea stării de bine. Aduce sănătate fizică și emoțională prin crearea unui echilibru firesc.

Conține: Mușcată, Lavandă, Santal, Tămâie, Portocală, Lămâie, Angelică, Isop, Salvie spaniolă, Iasomie, Mușețel Roman, Bergamotă, Ylang Ylang, Palmarosa, Trandafir, Molid negru, Coriandru.

FORGIVENESS (Iertare)

Nu putem crește ca valoare spirituală decât atunci când suntem capabili să iertăm și să ne detașăm.

Lipsa iertării este una dintre cele mai des întâlnite cauze ce stă la baza dezechilibrelor fizice, mentale și emoționale.

Acest amestec stimulează capacitatea de eliberate a blocajelor emoționale, a amintirilor traumatizante.

Compoziție: Trandafir, Melisă, Helichrysum, Angelică, Tămâie, Santal, Lavandă, Bergamotă, Mușcată, Iasomie, Lămâie, Palmarosa, Mușețel Roman, Coriandru, Ylang Ylang.

PRESENT TIME (Timpul Prezent)

Creează sentimentul de a fi prezent și conștient de lucrurile care se petrec în jurul nostru aici și acum.

Este necesar să fim ancorați în prezent, pentru a ne dezvolta și pentru a merge înainte. Dacă ești cantonat în trecut sau viitor, ratezi frumusețea momentului prezent.

Compoziție: Neroli, Ylang Ylang și Molid negru.

RELEASE (Eliberare)

Ajută la eliberarea sentimentului de furie, a amintirilor traumatizante, a supărărilor, a resentimentelor, a dependențelor și a atașamentelor.

Ne deschide ușa spre noi posibilități. Este unul dintre cele mai puternice uleiuri emoționale.

Contine: Ylang Ylang, Levănțică, Mușcată, Santal, Mușețel albastru marocan, Grapefruit, Mandarină, Mentă ceață, Lămâie, Chiparos Albastru, Davana, Ocotea, Iasomie, Mușețel german, Trandafir, Lămâie Kaffir.

INNER CHILD (Copilul interior)

Ajută la stabilirea conexiunii cu esența noastră. Cu ajutorul lui se pune baza stabilirii echilibrului emoțional.

Conține: Portocală, Mandarină, Iasomie, Ylang Ylang, Santal, Molid negru, Lamâiță, Neroli.

Când ești copil, toate lucrurile sunt posibile. Nu există limite. Când îți regăsești copilul interior, te regăsești pe tine însuți. Copilul din tine este creativitatea ta.

CONTACTEAZA-NE


Adresa

Strada Franz Liszt nr. 8
(în cartierul Grigorescu),
colț cu strada Milcov
(în spatele Liceului Onisifor Ghibu).
Contact

Telefon: 0722889924

E-mail: contact@nmintegrativetherapy.ro

    Suna acum
    Adresa