„Gripa (influenza). Dacă închideţi ochii şi spuneţi cuvântul cu voce tare (influenza) pare să sune drăguţ. Ar fi un nume bun pentru un sat italian draguţ şi vechi. Dar asocierile se opresc aici. Medicii medievali credeau că stelele influenţează sănătatea pacienţilor lor, provocând uneori o febră misterioasă, care bântuia Europa la fiecare câteva decenii.”
În zilele noastre, oamenii de ştiinţă ştiu că gripa nu se datorează unei pedepse venite din cer, ci se datorează unui virus microscopic.
Organizatia Mondiala a Sănătăţii a estimat că, în fiecare an, gripa infectează între 5 si 10% din populaţia adultă, şi între 20 si 30% dintre copii. În fiecare an, undeva între un sfert de milion şi o jumătate de milion de oameni mor din cauza gripei sau din cauza complicaţiilor pe care aceasta le provoacă pe fondul unor afecţiuni preexistente.
Asemenea rinovirusurilor care duc la apariţia răcelii comune, virusurile gripale reuşesc să se dezlănţuie având la dispoziţie foarte puţine informaţii genetice-doar treisprezece gene. Aceste virusuri se răspândesc prin picăturile pe care bolnavii le elimină odată cu tusea, strănutul şi secreţiile nazale abundente. De îndată ce un virus ajunge în nas sau în gât, acesta se poate agăţa de o celulă de la nivelul ţesutului care căptuşeşte căile respiratorii şi apoi se stecoară în interiorul ei.
Pe măsură ce virusurile gripale se răspândesc de la o celulă la alta, de-a lungul mucoasei căilor respiratorii, acestea lasă în urma lor multe distrugeri. Mucusul şi celulele care căptuşesc căile respiratorii sunt distruse, ca şi cum virusurile gripale ar fi o maşină de tuns iarba.
Atunci când oamenii sunt infectaţi cu virusuri gripale, sistemul lor imunitar poate lansa un contraatac în doar câteva zile. În astfel de cazuri, gripa provoacă un val de dureri, febră şi oboseală, însă ce este mai greu se termină într-o săptămână. Doar pentru o parte din victimele sale, virusul gripal deschide calea pentru infecţii mai grave.
În mod normal, stratul superior al celulelor serveşte drept barieră împotriva unei game largi de agenţi patogeni. Agenţii patogeni sunt prinşi în mucus, iar celulele îl agaţă, informând rapid sistemul imunitar cu privire la intruşi. De îndată ce „maşina de tuns iarbă” a gripei a tăiat acel strat de celule protector, agenţii patogeni pot pătrunde şi pot provoca infecţii pulmonare periculoase, dintre care unele pot fi fatale.
Când un virus gripal ajunge să infecteze o nouă gazdă, uneori poate să invadeze o celulă care adăposteşte deja un alt virus gripal. Iar când două virusuri diferite se reproduc în interiorul aceleiaşi celule, lucrurile încep să se complice destul de mult.
Genele unui virus gripal sunt stocate pe opt segmente separate, iar atunci când o celulă gazda începe să producă în acelaşi timp segmente din două virusuri diferite, uneori aceste segmente pot să se amestece. Noile progenituri pot ajunge să poarte material genetic de la ambele virusuri.
Această amestecare se numeşte regrupare. Ea permite virusurilor gripale să îşi amestece genele şi să obţină combinaţii ale propriilor lor gene. Noua tulpină poate avea mai multe abilităţi, de exemplu se poate răspândi cu uşurinţă de la o persoana la alta.
Gripa sezonieră este periculoasă mai ales pentru persoanele cu sisteme imunitare mai slabe, deoarece ele nu pot ţine virusul sub control.
Cu ajutorul biorezonanţei se pot detecta aceste virusuri gripale, chiar înainte ca acestea să producă simptome.
Aparatele noastre electrofiziologice deţin frecvenţe de distrugere a acestor viruşi, iar această curăţare de virusuri se realizează într-un interval de 90 minute. De asemenea, vă propunem şi un program de terapie generală pentru stimularea imunităţii. Durata este de 6h.