fbpx

Medicina tradițională și medicina alternativă ar trebui să conlucreze!

Gânduri care ne construiesc realitatea
11 martie 2022
Schimbă-ți obiceiurile și câștigi o sănătate mai bună! (I)
16 mai 2022
Show all

Medicina complementară și cea tradițională au multe de învățat una de la cealaltă. Și toți avem multe de învățat despre cum să le aducem împreună.

Diferențele

Terapiile alternative diferă, dar toate par să împărtășească aceste caracteristici:

  • Încurajarea oamenilor să-și asume roluri active pentru propria lor sănătate
  • Concentrarea pe a avea obiceiuri sănătoase, cum ar fi: dieta, diverse activități recreative, odihnă suficientă, echilibrul emoțional și spiritual
  • Pacientul este văzut și tratat ca un întreg, nu este segmentat pe bucăți
  • Susținerea sănătății

Critici uzuale

O critică comună la adresa medicinei tradiționale, este că medicii tratează simptomele în loc să caute cauza principală a unei probleme de sănătate. O alta ar fi, că prescriu medicamente pentru a masca problemele. Acest lucru nu este în întregime adevărat.

Unii medici prescriu medicamente și folosesc abordări specifice pentru a controla simptomele, căutând totodata și cauza simptomelor.

O critică comună a practicilor medicale alternative este modul în care acestea vin, în unele cazuri cu abordări exagerate. De exemplu, există cărți despre diete care pretind că vindecă multe probleme de sănătate. Aceleași tipuri de afirmații sunt uneori făcute cu privire la anumite suplimente.

O altă critică la adresa practicienilor de medicină alternativă, este utilizarea raportării de caz. Aceasta înseamnă să spui povestea unei persoane care in urma unei anumite proceduri/terapii s-a facut bine. De asemenea, orice medic vă poate spune povești despre cineva care a avut un răspuns foarte bun, sau destul de prost în urma folosirii unui tratament. Singura modalitate prin care putem ști dacă un tratament funcționează este prin rezultatele de la mai mulți pacienți.

Abordarea bazată pe dovezi, analizează cât de probabil, un tratament poate ajuta o persoană cu o anumită problemă. Ea aplică un proces științific pentru a separa rezultatele pe bază de hazard de rezultatele care sunt reproductibile și mai fiabile.

Umplerea golului

Medicina integrativă a fost creată pentru a ajuta la umplerea golului și pentru a aduce cele două discipline împreună. Reorientează medicina asupra sănătății și vindecării. Se insistă ca pacienții să fie tratați ca niște persoane în toată întregimea lor. Sunt minți, spirite și corpuri care joacă un rol activ în propria lor îngrijire.

Medicina integrativă poate fi o alegere bună pentru persoanele care caută ‘ceea ce este mai bun din ambele lumi’.

De reținut este faptul că ar trebui să vorbim deschis cu toți furnizorii de servicii medicale despre tratamentele pe care le urmăm, fie ca este vorba despre medicina alopată sau medicina alternativă.

Avem multe de învățat despre integrarea acestor domenii ale asistenței medicale. Cel mai bun loc pentru a începe este comunicarea.

sursa https://www.winchesterhospital.org/health-library/article?id=13500

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suna acum
Adresa