fbpx

Gânduri care ne construiesc realitatea

Cum scăpăm eficient de obiceiurile proaste? Unde găsim susținere?
3 martie 2022
Medicina tradițională și medicina alternativă ar trebui să conlucreze!
22 martie 2022
Show all

Cunoaște-ți gândurile!

Cea mai mare formă de cunoaștere este să te cunoști pe tine însuți. A te cunoaște pe tine însuți începe cu a-ți cunoaște gândurile. Mentalitatea ta nu este altceva decât o compilație a gândurilor tale. Gândurile tale au o putere incredibilă de a-ți modela viața și viața altora, deoarece gândurile și interpretările tale îți influențează direct convingerile și, în cele din urmă, acțiunile.

Henry Ford a spus că: „Indiferent dacă gândeşti că poţi să faci un lucru sau gândeşti că nu poţi să îl faci, ai dreptate”. Cu alte cuvinte, ceea ce crezi este ceea ce primești. De aceea este esențial să vă cunoașteți gândurile.

Gândurile tale devin realitate atunci când le repeți des.

Pentru fiecare rezultat și fiecare situație din lumea exterioară există o cauză interioară, iar această cauză se aflâ în gândurile tale. Cu alte cuvinte, condițiile și circumstanțele vieții tale sunt rezultatul gândurilor și credințelor pe care le ai.

Vrei să-ți schimbi viața? Vrei să-ți îmbunătățești viața?

Pentru a face acest lucru, trebuie să începi cu gândurile tale. Trebuie să scapi de gândurile care te fac să stai acolo unde ești. Trebuie să începi să îți croiești altfel de gânduri, astfel încât noile tale gânduri să devină realitate.

Atragi în viața ta lucrurile la care te gandesti în mod constant – bune sau rele.

Gândurile negative, sunt de fapt, niste mine puse de-a lungul căii către a fi cea mai buna versiune a ta. De asemenea, dacă hrănesti în mod constant și intenționat gânduri și așteptări pozitive, vei picta o imagine a succesului viitor pe pereții minții tale.

Cum pot să ramân pozitiv când situațiile negative sunt și ele o realitate de zi cu zi?

Lucruri rele se întâmplă mereu și de cele mai multe ori apar pur și simplu, fără vreo atenționare anume.

Cu toate acestea, interpretarea ta este cea care face o situație să devină negativă. O situație nu te trage în jos sau te ridică, dar felul în care te gândești la ea o face.

Vestea buna este că, tu deții controlul asupra a ceea ce gândești. Nimeni altcineva nu are această putere dacă nu o i-o dai. Ești conducătorul propriilor gânduri. Coacherii inspirationali aleg să-și înțeleagă, să-și controleze și să-și schimbe gândurile pentru a-și forma o mentalitate pozitivă, care îi ajută să-și îmbunătățească metodele de coaching.

Cum să începi să îți creezi noua realitate?

Din moment ce gândurile devin realitate, trebuie să fii atent la ceea ce gândești. Asa cum poți crea succes la fel de bine poți crea și probleme. Când înțelegi cum să folosești legile vizualizării și manifestării, începi să creezi rezultate pozitive.

Iată câțiva pași conciși pentru a crea realitatea pe care o dorești:

  • Începe prin a deveni conștient de gândurile tale.
  • După ce ai devenit conștient de gândurile tale, trebuie să le eviți pe cele pe care nu le dorești. Trebuie să elimini gândurile negative și limitative.
  • Pur și simplu, când un gând negativ îți ocupă atenția, înlocuiește-l imediat cu un gând fericit și pozitiv.
  • Evită pe cât posibil gândurile negative, reprimate și nefericite.
  • Invață despre vizualizarea creativă și legea atracției.
  • Gândurile tale manifestă realitatea pe care o vrei. Cu cât înveți mai multe despre manifestare, cu atât mai bune sunt perspectivele tale de a crea o realitate mai bună.

Îți vei putea crea realitatea în mod conștient și intenționat. Vei putea manifesta realitatea pe care o dorești.

Vizualizare creativă

Vizualizarea este o tehnică mentală care folosește puterea minții și imaginația pentru a crea ceea ce ne dorim în viața noastră. Cu ajutorul acestei tehnici, ne putem modela viața, caracterul și circumstanțele și ne putem atrage oportunități, oameni și lucrurile pe care ni le dorim. Această tehnică este similară cu „visarea cu ochii deschisi”. În ambele, creăm scenarii mentale imaginare de evenimente și situații, la fel ca într-un film.

Dacă te uiți la unele dintre succesele sau eșecurile tale din trecut și încerci să-ți amintești starea sufletească anterioară succesului sau eșecului, vei descoperi adesea că ai repetat anumite gânduri în minte. Acele gânduri te-au determinat să te comporți și să acționezi într-un anumit mod și au atras anumite evenimente și circumstanțe corespunzătoare.

Iată câteva puncte esenţiale de reţinut:

  • Repetarea aceluiași gând zi de zi programează subconștientul să acționeze în conformitate cu acel gând și să-l aducă în realitate.
  • Gândurile și imaginile mentale duc la acțiune, iar acțiunile duc la rezultate, împlinire și realizare.
  • Un gând sau o imagine mentală puternică și definită tinde să-și creeze omologul în lumea fizică.
  • Gândurile tale devin realitate dacă le ții suficient de mult.

sursa https://www.inc.com/lee-colan/how-thinking-about-your-thoughts-can-create-a-great-life.html

sursa https://www.successconsciousness.com/blog/creative-visualization/your-thoughts-create-your-reality/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suna acum
Adresa