Migrenele, cele mai nefericite!
Milioane de oameni suferă de migrene, niște dureri de cap recurente care cauzează pulsații intense, de regulă focalizate într-o parte laterală a capului. Cuvântul migrenă derivă din grecescul hemikrania, care înseamnă “ jumătate de craniu”.
Durerea de cap poate fi însoțită frecvent de o sensibilitate extremă la lumină, la sunete și/sau mirosuri; de încețoșarea vederii; de flash-uri de lumină; de greață și/sau vomă; de dificultăți de vorbire; și de amețeli care pot conduce până la leșin.
Care sunt factorii care le pot declanșa?
O bună parte dintre migrene sunt rezultatul mai multor cauze, care acționează colectiv ca factori de declanșare. Principalele cauze cunoscute sunt: anevrismul cerebral, atacul cerebral, atacul ischemic tranzient, contuziile, deteriorarea nervilor cervicali, meningita, tumorile cerebrale, chisturile cerebrale. Pe lângă toate acestea există și alte cauze mai puțin cunoscute, iar printre acestea se numără virusul Epstein-Barr și virusul Zonei Zoster.
Virusul Epstein-Barr inflamează încontinuu sistemul nervos central, care include și creierul. Dacă virusul reușeste să ajungă la nervul vag, acesta se inflamează și poate genera migrene.
Virusul Zonei Zoster poate inflama nervul trigeminal și/sau nervul frenic, care la rândul lor au potențialul de a declanșa migrene.
Unele migrene apar pe fondul unor infecții cronice cu streptococi ale mucoaselor cavității sinusurilor.
Un alt factor important care contribuie la apariția migrenelor sunt intestinele disfuncționale, cauzate de bacteria E.Coli sau de bacteria Clostridium difficile.
Atunci când sistemul digestiv nu funcționează corect, gazul numit amoniac poate afecta nervii vag, frenic și/sau trigeminali. Amoniacul poate trece bariera vaselor de sânge din jurul creierului și poate infesta toate părțile sistemului nervos central. Pe măsură ce gazul îi privează de oxigenul de care are nevoie, acești nervi devin inflamați, perturbând buna funcționare a creierului și provocând migrene.
Alte cauze care pot sta la baza aparițiilor migrenelor
Deficitul de electroliți, ioni creați de sare și de alte componente ale fluidelor corporale. Cauza cea mai comună a deficitului de electroliți este deshidratarea.
Dacă experimentezi un stres permanent, secreția continuă a adrenalinei, atât de corozivă, tinde să creeze haos în anumite părți ale corpului, inclusiv în creier și în mulți nervi care străbat corpul. Acest lucru poate crea o reacție hipertensivă care poate contracta anumite zone specifice cum ar fi nervii trigeminali, fapt care conduce la migrene.
Metalele grele precum mercurul, aluminiul, plumbul și cuprul se pot instala în creier și în alte organe, cum ar fi ficatul, afectându-le capacitatea de a funcționa corect. Printre consecințele contaminării corpului cu metale grele se numără: migrenele, anxietatea, depresia, tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea deficitului de atenție și a hiperactivității.
Combinarea a doi sau mai mulți factori dintre cei expuși mai sus, la care se mai pot adăuga tulburările de somn, alergiile alimentare sau alți factori toxici, pot duce la apariția migrenelor.
MAFG 03.01
Noi putem să vă ajutăm în această privință prin curățarea corpului de metale grele, viruși și bacterii cu ajutorul aparatului electrofiziologic MAFG O3-O1, care este o metodă de terapie alternativă noninvazivă.