fbpx

Mercurul și aluminiul responsabili pentru Autism și ADHD?

Tok Sen sau masaj terapeutic cu vibrații și sunet
2 septembrie 2020
Depresia și un amalgam de simptome adesea ignorate
28 octombrie 2020
Show all

Copiii, autismul și ADHD-ul

Zeci de milioane de copii suferă de Autism și de ADHD (tulburare a deficitului de atenție sau hiperactivitate), iar acest număr crește într-un ritm alarmant.

Principalii vinovați pentru aceste afecțiuni ar fi mercurul (principal) și aluminiul (secundar), care ajung în canalul cerebral median.

Este foarte ușor pentru un nou-născut să preia și să asimileze metalele grele din organismul mamei sale, încă din pântec. La fel de bine, tatăl poate să transmită aceste metale grele în momentul concepției.

În aceste cazuri, părinții au acumulat metale grele decenii la rând, la fel ca propriii lor părinți, iar mercurul tinde să se transmită de la o generație la alta.

Acestea se pot acumula chiar și secole la rând, atâta timp cât niciunul nu a trecut printr-un process de eliminare a metalelor grele din organism.

Ce se întâmplă după contaminarea cu mercur și aluminiu?

Din cauza contaminării canalului cerebral median cu mercur și aluminiu, copiii care suferă de Autism și ADHD își dezvoltă neuroni cerebrali speciali, îndeosebi la nivelul lobului frontal.

Acești neuroni facilitează comunicarea cu ceilalți oameni și capacitățile intuitive de ‚,citire’’ a oamenilor (intuirea gândurilor și sentimentelor acestora). Acest lucru poate părea surprinzător, întrucât copiii care suferă de autism și ADHD pot manifesta calități antisociale care ii fac să pară închiși în lumea lor.

În realitate, focalizarea lor asupra propriei persoane și asupra intereselor lor personale, reprezintă o modalitate de a evita să se simtă copleșiți de abundența de informații pe care le percep la cei din jur. Această focalizare ascunde, puternica dezvoltare intuitivă a copiilor cu Autism și ADHD.

Acestor copii li se formează neuroni noi nu doar în lobul frontal, ci și în alte părți ale creierului, cum ar fi sistemul limbic, care procesează comportamentele, emoțiile și dorințele. Noii neuroni evoluați sunt ușor de excitat, fapt care explică agitația și celelalte probleme asociate cu ADHD. Acest lucru este și mai adevarat în cazul copiilor autiști, care își formează foarte mulți astfel de neuroni evoluați și adaptabili.

Studii: Philippe Grandjean și Philip Landrigan 

O pandemie tăcută a toxicității neurodezvoltării afectează o generație de copii din întreaga lume.

PHILIPPE GRANDJEAN/PHILIP LANDRIGAN

Acesta este verdictul experților neurologi Philippe Grandjean și Philip Landrigan într-un raport din 2014 din Lancet Neurology. Valul amețitor de tulburări de dezvoltare afectează acum cel puțin unul din șase copii în S.U.A. și alte milioane în întreaga lume.

Două studii noi sugerează că cele mai comune boli de acest tip – tulburări din spectrul autismului (TSA), tulburare hiperchinetică cu deficit de atenție (ADHD) și ticurile – sunt legate unele de altele și pot împărtăși cauzalitate comună.

Inculpatul? Toxinele din mediul înconjurător, în special metalele grele.

Aproximativ 11% (sau 1 din 9 copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani) au primit un diagnostic ADHD – și în câteva state, până la 19%.

Cele mai recente estimări TSA, potrivit datelor din 2014, raportează o prevalență de 1 la 45 de copii, reprezentând o „creștere semnificativă”, comparativ cu anii 2011 – 2013.

Studiul indică, de exemplu, că ADHD și probleme cum ar fi tulburările de somn sunt mai prevalente la copiii care locuiesc lângă cenușă de cărbune (care conține metale ca plumb, mercur și arsenic).

Copiii cu TSA au nivele mai ridicate de arsenic și mercur în sânge comparativ cu grupul de control al copiilor sănătoși.

Copiii cu autism au nivele mai ridicate de mercur, plumb și arsenic în părul lor comparativ cu grupul de control al copiilor neafectați.

Concluzii

Printr-o procedură de eliminare a metalelor grele toxice din creierul copilului s-ar putea pune capăt ADHD-ului sau autismului, iar copilul va rămâne doar cu capacitățile intuitive dezvoltate de neuronii noi formați.

Dacă sunteți un adult care suferă de ADHD sau de autism, cel mai probabil veți continua să aveți o formă a acestei afecțiuni, dacă nu va veți îndrepta spre o variantă prin care să eliminați aceste metale toxice din organism.

Recomandarea ar fi să înlăturați metalele grele toxice din corpul dvs și să evitați expunerea la acestea pe viitor.

Cum puteți elimina metalele grele?

Mai jos veți regăsi link-uri spre informații suplimentare și cum putem să vă ajutăm.

Unde se regăsesc cel mai frecvent metalele grele în mediul înconjurător?

Surse articol:

https://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422(13)70278-3/fulltext

Cartea: Medium medical de Anthony William

www.ortodoxinfo.ro/2017/11/03/metalele-grele-aliatul-elitelor-otravirea-neurologica-copiilor-din-intreaga-lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suna acum
Adresa