fbpx

Tok Sen sau masaj terapeutic cu vibrații și sunet

6 Avantaje importante ale terapiilor Alternative
august 20, 2020
Mercurul și aluminiul responsabili pentru Autism și ADHD?
octombrie 20, 2020
Show all

Ce este Tok Sen?

Tok Sen este de fapt o tehnică alternativă, aplicată în combinație cu masajul terapeutic thailandez tradițional. Această tehnică presupune folosirea unor instrumente de lemn (cuiul și ciocănelul) în completarea presopuncturii pe meridianele energetice (liniile SEN SIB).

Tehnica este considerată sacră printre practicanții thailandezi, fiind o artă a înțelepciunii locale tradiționale, ce se regăsește cu precădere în Nordul Thailandei (regiunea Chiang Mai).

Cum se realizează?

Vârful cuiului se plasează pe piele, iar cu ciocanul se bate în celălalt capăt. În acest fel se produce o vibrație, care pătrunde în profunzimea tesuturilor, până la nivel intracelular. În această mișcare stă toată chintesența terapiei. Se parcurg meridianele energetice ale corpului. Terapia nu este dureroasă, din contră, vă veți simți mult mai relaxați!

Pentru ce afecțiuni este potrivit Tok Sen?

Beneficiile acestei tehnici pot fi următoarele:

  • eliminarea durerii, congestiei și tensiunii musculare
  • deblocarea fluxului energetic
  • îmbunătățirea circulației sanguine
  • relaxare
  • creșterea imunității corpului
  • creșterea flexibilității musculare
  • creșterea mobilității și performanței sportive
  • Tonificarea organismului

Concret, Tok Sen-ul este un masaj thai terapeutic în care, în loc de apăsarea cu policele pe punctele terapeutice, presiunea se realizează prin loviturile ritmice ale ciocănelului pe cuiul de lemn. Acesta creează vibrații ce radiază pe traiectul muscular, stimulând totodată și sistemul circulator.


Sunetul produs de ciocnirea instrumentelor de lemn este în sine o formă de terapie. Prin aceasta, se produce o stare de relaxare și bunăstare, iar durerile se diminuează. Aceste efecte sunt asociate și altor forme de terapie prin sunete sacre, precum cele al clopotelor, gongurilor sau bolurilor tibetane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum
Adresa