fbpx

Cum se desfăşoară o şedinţă de Bowen?

Nutriționist, dietetician, dietetică. Care sunt diferențele?
iulie 7, 2020
Haideți la un Access Bars!
iulie 22, 2020
Show all

Interviul

Chiar dacă practicienii Bowen nu sunt autorizați să furnizeze diagnostice, aceştia vor pune întrebări despre starea de sănătate generală a clientului lor.

Este necesar ca în cadrul primei şedinte, să se ia în calcul istoricul medical, precum și motivele pentru care au nevoie de acest tratament.
În cazul în care există dubii sau neclarităţi, terapeutul va sugera
pacientului să se consulte cu un medic pentru o evaluare a stării sale de sănătate.

Ambianţa sau cadrul de desfăşurare

Ambianţa trebuie să fie una liniştitoare, relaxantă. Este important ca spațiul în care se desfăşoară şedinţa de bowen să fie ferit de zgomote.

Influențele externe, cum ar fi, muzica sau mirosurile de tămâie şi/sau uleiuri esenţiale ar trebui înlăturate. Acestea diminuează efectele tratamentului cu terapia Bowen.

De obicei, în timpul şedinţei de tratament, terapeutul nu vorbeşte cu pacientul. În schimb, pacientul este incurajat să exprime ceea ce simte, deoarece reacţiile sale pot influenţa etapele ce vor urma.

Este recomandat ca terapeutul să părăsească încăperea după fiecare secvenţă de mişcări. Acest fapt, îi permite pacientului să simtă efectele profunde ale terapiei, în linişte.

Încăperea trebuie să fie caldă şi relaxantă. Căldură este importantă, de aceea, pacientul trebuie acoperit, pentru a i se oferi sentimentul de siguranţă şi pentru a se simţi confortabil.

Este indicat ca pacientul să poarte haine cât mai lejere!

Cum se desfăşoară o şedinţă de Bowen?

O sesiune Bowen constă dintr-o serie de „mișcări” specifice, delicate, efectuate pe zone diferite ale corpului, localizate de obicei pe muschi, tendoane, ligamente.

Pauzele dintre fiecare serie de mişcări, sunt necesare și importante.
Aceste pauze permit corpului să îşi ofere suficient timp pentru a prelucra mesajele induse prin intermediul mișcărilor bowen şi pentru a declanşa procesul de regăsire a stării de echilibru și armonie.

Când sunt exersate individual, mișcările pot produce beneficii, dar o serie de mișcări complementare maximizează rezultatele.

Pacientul va fi întins cu fața în jos, iar terapeutul va începe să
lucreze asupra regiunii lombare. Pe urmă va continua să lucreze pe spatele picioarelor efectuând mișcări în regiunea dorsală, apoi în zona omoplaţilor. Pacientul se va întoarce pe spate, iar terapeutul va efectua mișcări în zona genunchilor, apoi asupra mușchiilor gâtului.

În funcție de natura problemei pacientului, terapeutul se va concentra apoi pe zonele specifice afecţiunilor, fiind totodată atent la alternanța dintre „mişcări” și „pauze”.

Cât durează o şedinţa de Bowen?

Fiecare ședință de terapie Bowen durează între 30 de minute – 60 de
minute și necesită un număr limitat de proceduri.

La ce interval se realizează şi câte şedinţe sunt necesare?

Terapia Bowen este o tehnică simplă şi blândă, care oferă pacientului suficient răgaz în drumul său spre ameliorare sau chiar vindecare.

Se realizează  de obicei o dată pe săptămână, dar există și pacienţi al căror corp are nevoie de mai mult timp pentru procesare, astfel că se poate lucra la un interval de 2, 3 sau chiar 4 săptămâni.
Numărul de şedinţe depinde de procedurile care sunt necesare a fi aplicate sau de protocolul utilizat.

Cui se adresează terapia Bowen?

De la nou-născuţi, la persoane în vârstă, oricine poate beneficia de această terapie blândă și neinvazivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum
Adresa