Helicobacter pylori
Infecția cu Helicobacter pylori (H. pylori) este asociată cu o varietate de boli gastrointestinale superioare, inclusiv cancerul gastric.
Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip de bacterie. Acești germeni pot intra în corp și pot trăi în tractul digestiv. După mulți ani, pot provoca răni, numite ulcere, în mucoasa stomacului sau în partea superioară a intestinului subțire.
Infecția apare atunci când bacteriile H. pylori îți infectează stomacul. Acest lucru se întâmplă de obicei în copilărie. O cauză comună a ulcerului peptic, infecția cu H. pylori poate fi prezentă la mai mult de jumătate din populatie.
Cercetările de pe toate meridianele globului au ajuns la concluzia că Helicobacter pylori este implicată în:
Deşi infecţia este extrem de răspândită, numai o mică proporţie din cei infectaţi vor prezenta manifestări clinice (aproximativ 1 din 5-6 persoane). Apariţia simptomelor este rezultatul interacţiunii dintre bacterie şi gazdă.
Pentru ca bacteria să provoace inflamaţia mucoasei gastrice, trebuie să ‚,colonizeze’’ stomacul şi să se menţină la suprafaţa mucoasei timp îndelungat.
Omul infectat reprezintă principala sursă de infecţie, bacteria fiind izolată în principal din stomac, dar este posibil şi din cavitatea bucală de la nivelul plăgilor dentare.
Apa infectată poate constitui o altă sursă de infecţie. Bacteria poate supravieţui în apa de râu până la o săptămână.
Factorii ce contribuie la creşterea riscului de infecţie sunt: condiţiile igienico-sanitare deficitare, sursa de apă, înotul (râuri, bazine), consumul de vegetale nespălate sau alte alimente contaminate.
La centrul nostru se poate curăţa corpul de această bacterie cu ajutorul aparatului electrofiziologic MAFG O3.O1, prin metode neivazive şi fără folosirea antibioticelor!
Mai multe detalii despre acest aparat puteți citi aici!
Pentru mai multe informații și programări, puteți să ne sunați de luni până vineri în intervalul 9-13 la numărul 0722889924..
Surse articol:
Boli extragastrice asociate infecţiei cu Helicobacter Pylori’’ scrisă de Conferenţiar Doctor Vasile Andreica, medic primar interne şi gastroenterologie Clinica Medicală III, UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca.