fbpx

Importanţa Masajului Manual! (diferenţa dintre masajul manual şi aparatura pentru masaj)

Ghidul MICROBILOR
iulie 8, 2019
Suplimentele de Vitamine şi Minerale
octombrie 1, 2019
Show all

Masajul este unic şi nu poate fi înlocuit de nicio formă tehnologică de pe piaţă. Toate aparatele au rolul de a uşura munca “maseurului”, înlocuind astfel atingerea dintre maseur şi subiect.
Masaj înseamnă atingere din arabul “مس” însă suplinirea mâinii prin aparate privează subiectul de efectul pe care îl are mâna asupra subiectului. 
Masajul manual poate fi aplicat cu ajutorul mâinilor, a degetelor, coatelor, genunchilor, frunții şi picioarelor. 
Există peste 80 de modalități de masaj recunoscute. 
Printre motivele cele mai des citate în justificarea introducerii masajului ca terapie se află cererile clienților și eficacitatea clinică percepută.
Aparatele deşi mimează masajul, au multe contraindicaţii pe care nici producătorul nu le spune şi nici cel ce le foloseşte nu le cunoaşte.
Am să enumăr doar câteva forme întâlnite în multele aparate de pe piaţă, pentru a le explica, nu voi vorbi despre aparate (numele lor, etc, etc)

  • Curenţii din electrostimulare – mulţi au impresia că acţionează asupra muşchilor pentru tonifiere sau topire de ţesut adipos – fals! Pentru cei care ştiţi şi anatomie cunoaşteti faptu că un muşchi nu se mişca decât dacă este inervat şi mai mult, molecula de sânge din muşchiul aflat sub curent se usucă.. deci despre ce vorbim??? In fizioterapie, partea de electro este cea mai agresivă chiar dacă dă impresia că face bine… binele este dat de atrofia nervului prin anestezia fasciei ce înveleşte nervul… în timp, datorită curentului, nervul se atrofiază şi îşi pierde din “relaţie”;
    Efectul obţinut de “sufocarea” prin căldură – se accepta doar sauna umedă sau uscată cu spaţiu deschis… Împachetărule care sufocă celula prin deshidratare, prin înfoliere sau înfăşurarea corpului, duce la probleme hematologice în special de multiplicarea aluniţelor de “respiraţie” prin care sângele iese în dermă la suprafaţa ei… 
    Efectul IR este bun la dislocarea calciului în exces pe diferite zone osoare şi articulare, corecţia miozitelor şi inflamaţiilor musculare. La proceduri care înlocuiesc masajul nu îşi are rostul, pentru că distruge.
    Curenţii magnetici au rol sedativ prin repolarizare, însă nu ajută la proceduri de absorbţie a apei din celule – partea de vaccum.
    Vidarea în “anticelulită” prin vacuum face presiuni neregulate pe corp şi membre”, induce presiunea pe limfa… deci, ce facem???

De ce ne este greu să facem masaj?

Pentru că e greu şi industria a venit cu “oferta” asta de ajuta să ai acelaşi rezultat… corect… dar pacientul plăteşte de doua ori: odată preţul per procedură, apoi preţul cu propria lui sănătate în timp… pentru că nu cunoaşte efectele ascunse ale aparatelor de pe piaţă.
În masajul “de la mama lui” se acceptă doar proceduri “corp la corp”, pietre şi lemn… NU METAL, datorită biomagnetismului corpului uman. 
Masajul are foarte multe contraindicaţii şi dacă nu ştii ce faci, poţi face mai mult rău decât dacă nu faceai nimic!

Sursa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=617152515448441&id=276788529484843&__tn__=K-R

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum
Adresa