Masajul este unic şi nu poate fi înlocuit de nicio formă tehnologică de pe piaţă. Toate aparatele au rolul de a uşura munca “maseurului”, înlocuind astfel atingerea dintre maseur şi subiect.
Masaj înseamnă atingere din arabul “مس” însă suplinirea mâinii prin aparate privează subiectul de efectul pe care îl are mâna asupra subiectului.
Masajul manual poate fi aplicat cu ajutorul mâinilor, a degetelor, coatelor, genunchilor, frunții şi picioarelor.
Există peste 80 de modalități de masaj recunoscute.
Printre motivele cele mai des citate în justificarea introducerii masajului ca terapie se află cererile clienților și eficacitatea clinică percepută.
Aparatele deşi mimează masajul, au multe contraindicaţii pe care nici producătorul nu le spune şi nici cel ce le foloseşte nu le cunoaşte.
Am să enumăr doar câteva forme întâlnite în multele aparate de pe piaţă, pentru a le explica, nu voi vorbi despre aparate (numele lor, etc, etc)
De ce ne este greu să facem masaj?
Pentru că e greu şi industria a venit cu “oferta” asta de ajuta să ai acelaşi rezultat… corect… dar pacientul plăteşte de doua ori: odată preţul per procedură, apoi preţul cu propria lui sănătate în timp… pentru că nu cunoaşte efectele ascunse ale aparatelor de pe piaţă.
În masajul “de la mama lui” se acceptă doar proceduri “corp la corp”, pietre şi lemn… NU METAL, datorită biomagnetismului corpului uman.
Masajul are foarte multe contraindicaţii şi dacă nu ştii ce faci, poţi face mai mult rău decât dacă nu faceai nimic!
Sursa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=617152515448441&id=276788529484843&__tn__=K-R