fbpx

Reconectare şi Vindecare prin masaj

Legăturile sociale ne afectează sănătatea? Explorarea biologiei relaţiilor
29 ianuarie 2018
Access Bars
7 februarie 2018
Show all

Putem beneficia de reconectare şi vindecare prin masaj în viața noastră de zi cu zi. Masajul este un mijloc puternic de comunicare, o metodă importantă de legare și conectivitate. Desigur că este şi o modalitate eficientă de a scuti stresul și anxietatea.

Studiile recente din psihologia de astăzi, despre puterea atingerii dezvăluie complexitatea emoțiilor pe care le putem comunica prin atingere. Studiul psihologului Matthew Hertenstein arată că atingerea poate comunica mai multe emoții pozitive: bucurie, dragoste, recunoștință și simpatie. De asemenea, atingerea mărește viteza comunicării noastre, sporind legătura noastră cu ceilalți: „Ne simțim mai conectați cu cineva dacă ne atinge „.

Masajul joacă un rol esențial în a lega, a comunica și a ajuta la ameliorarea anxietății. Cercetătorul notează următoarele despre masajul prin atingere:

Nivelurile oxitocinei cresc, ratele inimii scad, toate aceste lucruri minunate pe care nu le puteți vedea. Momente ca acestea, de asemenea, dezvăluie natura reciprocă a atingerii. El mai spune: „Nu puteți atinge fără a fi atins. Multe dintre aceleași consecințe fiziologice benefice se întâmplă şi persoanei care face atingerea. „

De fapt, atunci când suntem cei care inițiază contactul, putem obține aceleași beneficii ca și cele pe care le atingem. De exemplu, cercetătoarea Tiffany Field  a dezvăluit că o persoană care execută un masaj, experimentează o reducere semnificativă a hormonilor de stres la fel ca și persoana care se află la masaj.

„Studiile au arătat că o persoană care îmbrățișează primește la fel de multe beneficii ca o persoană care este îmbrățișată”, adaugă ea.

Procesul de vindecare şi reconectare prin masaj este unul mai lung dar poate fi combinat cu alte terapii. O şedinţă de masaj ne poate oferi o stare minunată, dar regularitatea exercitării masajelor poate deveni o formă de vindecare. Se pot vindeca atât traume de ordin fizic cât şi tensiunile psihice.

O şedinţă de minimum 1h pe săptămână vă va schimba viaţa şi vă va conduce spre un stil de viaţa mai armonios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suna acum
Adresa