fbpx

Puterea masajului în reconectare şi vindecare

Legăturile sociale ne afectează sănătatea? Explorarea biologiei relaţiilor
ianuarie 29, 2018
Reflexoterapia- câteva noțiuni
februarie 2, 2018
Show all

Importanța atingerii în viața noastră de zi cu zi nu poate fi subestimată. Este un mijloc puternic de comunicare, o metodă importantă de legare și conectivitate și o modalitate eficientă de a scuti stresul și anxietatea.

Studiile recente din Psihologia de astăzi despre puterea atingerii dezvăluie complexitatea emoțiilor pe care le putem comunica prin atingere: „Studiul [psihologului Universității DePauw, Matthew Hertenstein] arată că atingerea poate comunica mai multe emoții pozitive: bucurie, dragoste, recunoștință și simpatie „De asemenea, atingerea mărește viteza comunicării noastre și, în consecință, legătura noastră cu ceilalți:” Ne simțim mai conectați cu cineva dacă ne atinge „.

Masajul joacă un rol esențial în utilizarea puterii noastre de atingere pentru a lega, a comunica și a ajuta la ameliorarea anxietății. Cercetătorul notează următoarele despre masajul prin atingere:

Nivelurile oxitocinei cresc, ratele inimii scad, toate aceste lucruri minunate pe care nu le puteți vedea. „Momente ca acestea, de asemenea, dezvăluie natura reciprocă a atingerii. El mai spune: „Nu puteți atinge fără a fi atins. Multe dintre aceleași consecințe fiziologice benefice se întâmplă şi persoanei care face atingerea. „

De fapt, atunci când suntem cei care inițiază contactul, putem obține aceleași beneficii ca și cele pe care le atingem. De exemplu, cercetătoarea Tiffany Field [directorul Institutului de Cercetare Touch] a dezvăluit că o persoană care execută un masaj, experimentează o reducere semnificativă a hormonilor de stres la fel ca și persoana care se află la masaj.

„Studiile au arătat că o persoană care îmbrățișează primește la fel de multe beneficii ca o persoană care este îmbrățișată”, adaugă ea.

Haideţi să aveţi parte de un moment reconectiv, fie că e vorba de masaj de relaxare, masaj terapeutic, sau masaj cu Roci Vulcanice, alături de terapeutul vostru de masaj. 

Pentru programări vă rugăm să ne contactaţi telefonic la numărul: 0722889924.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum
Adresa