Continuare la articolul: CLICK aici!
Ca și ființe umane avem propriile noastre limite. De exemplu, putem să ne concentrăm în mod eficient asupra unui număr foarte limitat de lucruri la un moment dat. Acest lucru este un avantaj, deoarece înseamnă că atunci când ne concentrăm să dăm putere gândurilor, devine aproape imposibil să ne concentrăm și pe limitarea gândurilor în același timp. Puteți fi cu adevărat fericiți și triști în același timp? Puteți simți iubire intensă și furie intensă simultan? Nu ne putem concentra în mod intens atenția în doua direcții opuse simultan. Aceasta înseamnă că, atunci când ne concentrăm pe ceva pozitiv, ne concentrăm cu adevărat asupra acestuia, iar mentalitatea noastră va bloca automat gândurile negative. Aceasta este natura atenției.
Întrebările pot direcționa gândirea, concentrarea și sentimentele noastre
Întrucât întrebările au capacitatea de a ne schimba orientarea, le putem folosi pentru a schimba sentimentele și mentalitatea în același timp. Când vă întrebați: „Ce mă face să mă simt foarte bine acum?” observați ce se întâmplă pe urmă. Odată ce mentalitatea curentă devine ocupată cu răspunsurile pentru această întrebare, nu rămâne loc pentru a distra și gândurile opuse. Mintea dvs. pur și simplu nu poate căuta motive pentru a se simți grozav și motive să se simtă prost în același timp. Unii oameni sunt convinși că pot întreprinde simultan gânduri opuse, dar încercarea de a face acest lucru necesită un compromis imens mental și emoțional. Pentru a realiza acest tip de divizare, ar trebui să aplicăm o atenție foarte limitată în două direcții diferite. Nu este concentrare! De îndată ce înțelegem ce înseamnă concentrarea, ne dăm seama că nu ne poate permite o atenție divizată.
Concentrarea nu este o experiență unidimensională
A fi cu adevărat concentrat implică mai mult decât acuitatea noastră mentală. Ea implică și emoțiile noastre. Acest lucru este valabil mai ales pentru întrebările pe care ni le vom pune, ele fiind ancorate în sentimente și experiențe pozitive. Atunci când punem întrebările potrivite, ne poruncim minții să ne dea răspunsuri care să susțină o mentalitate pozitivă și să ne îndrepte spre acțiuni afirmație.
Emoțiile sunt sursa puterii motivației umane. Putem să ne folosim mințile pentru a pune întrebările care vor valorifica acea putere iar apoi o vom folosi pentru direcția în care vrem să mergem.
Întrebările potrivite pentru a ne ajuta să realizăm acest lucru
Atunci când apar probleme în viață, ce fel de întrebări ne adresăm pentru a crea o mentalitate pozitivă și pentru a ne motiva spre posibilități și soluții?
Iată câteva exemple:
- Cum provoacă această problemă o nouă oportunitate? La început, s-ar putea sa nu deschideți ochii la această ocazie, asa că veți continua să vă întrebați. Această întrebare este puternică deoarece este structurată în jurul presupuneri că problema a creat o nouă oportunitate, acum trebuie doar să descoperiți această nouă oportunitate. Mintea dvs. va recunoaște această ipoteză ca fiind reală și nu peste mult timp, vă va prezenta o listă de posibile oportunități.
- Ce măsuri trebuie să luați pentru a transforma această situație? Observați ipoteza construită de această întrebare. Există un curs de acțiune care va transforma această situație într-un mod pozitiv. Acum, tot ce trebuie să faceți este să vă dați seama ce este această acțiune, iar mintea dvs. va fi dornică să vă ajute. Acest lucru vă pune într-o mentalitate pozitivă și optimistă, care vă va face să vă descoperiți și mai multe resurse.
- Care aspect al acestei provocări este interesant? Din nou, presupunerea că există ceva pentru a ne încânta. Tocmai ne-am întrebat mintea să își dea seama ce este și acest lucru se va întâmpla. Din cauza acestor 3 întrebări, mentalitatea dvs. este acum ancorată în oportunitate, transformare și entuziasm.
Ce au în comun toate aceste întrebări?
Toate au o ipoteză construită care ne îndreaptă atenția spre o mentalitate pozitivă. Toate acestea creează un cadru al minții care o împuternicesc. Și pentru că ne putem concentra doar într-o direcție, toate aceste întrebări ne împiedică să explorăm efectele negative ale situației noastre, atât din punct de vedere mental cât și emoțional. Aplicarea acestor 3 întrebări în situații dificile va necesita un efort conștient la început. Este nevoie de timp pentru a dezvolta un model de întrebări care să abordeze problemele, în special atunci când resursele noastre sunt folosite de problemele de zi cu zi. Cu toate acestea, prin practică, ne putem condiționa să ne mișcăm într-un sistem de gândire pozitiv și să răspundem cu resurse prin întrebări corecte.
Într-un articol viitor vom examina exerciții suplimentare pe care le putem face în fiecare zi pentru a încuraja în continuare utilizarea unor întrebări care dau putere.
Sursa http://advancedlifeskills.com/blog/use-questions-to-change-your-mindset-%E2%80%93-part-2
1 Comment
[…] Partea a-3-a! (partea a doua o găsiţi AICI) […]