Să admitem: uneori, cele mai bune planuri și intenții ale noastre nu funcționează. În aceste timpuri, ne simțim că eșuăm de multe ori și vrem să renunțăm.
Îmi amintesc când am început să fiu coach, cu peste 10 ani în urmă, mă luptam cu identificarea pieței țintă și cu marketingul serviciilor mele. Am avut un website fantezist, dar niciun client nu intra pe ușă. M-am simțit ca un eșec gândindu-mă că „munca mea de vis” m-a condus într-o direcție greșită. Dar am decis că renunțarea nu este o soluție și am decis să încep din nou!
„Dar de unde să încep?” M-am întrebat mereu. Trebuie să începem cu toții, în anumite zone ale vieții noastre, cum ar fi cariera noastră, căsnicia, afacerea, educația, dieta etc. Este atât de ușor să ne irosim alături de neîncredere și dezamăgiri, încât ajungem să uităm că trebuie să ne mișcăm mereu spre noi orizonturi.
Iată cele nouă memento-uri despre cum să „start over” fără regrete:
- Folosiți-vă eșecurile ca pârghie. În loc să renunțați când lucrurile nu funcționează, folosiți-vă de eșecuri învățând din ele. Întrebați-vă: „Ce funcționează sau ce a funcționat în situația mea sau în circumstanțele mele?”. Notați chiar și lucrurile mici pe care le considerați succese. Când lucrurile nu merg așa cum am planificat, avem de multe ori atitudinea aceea de „totul sau nimic”, dar în schimb ar fi mai bine să faceți mai mult din ceea ce funcționează. În cazul meu, am fost bună la crearea unei rețele, dar rețeaua era făcută în locuri greșite cu antreprenori tineri, iar acest lucru nu-mi atrăgea clienții ideali. Rețeaua ar fi funcționat, dar pentru asta ar fi trebuit să mă îndrept spre categoria de femei profesioniste care și-ar fi permis serviciile mele în loc de marketing pentru femeile care abia acum își începeau afacerile.
- Debarasați-vă de ‘gunoi’. Nu aduceți atitudinea veche așteptând rezultate noi. Este greu să nu greșiți. Oamenii și reacțiile care v-au rănit sau care v-au provocat să începeți trebuie cântărite. Dacă scopul dvs. este să începeți ‘fresh’, nu puteți face asta citind vestea de ‘ieri’. Alegeți ce trebuie să aruncați la ‘gunoi’, mergeți mai departe și decideți că nu mai contează de ce nu a funcționat; contează doar că ați decis că meritați mai mult în acest nou sezon al vieții voastre. Decideți-vă să vă oferiți noului sezon, un nou început fără ‘bagaj’. (Acest lucru necesită practică.)
- Nu trebuie să anunțați că începeți. Doar făceți-o. Nu este nevoie să vă validați alegerile pentru a vă schimba viața. Doar faceți-o. Nike a spus-o cel mai bine: „Continuați și toată lumea din jurul dvs. va vedea curând schimbarea din viață voastră”. Următorii pași nu vizează pe nimeni doar pe dvs. și felul în care vă simțiți cu noile alegeri și cu acest nou sezon. Nu sunt necesare sondaje publice. Când suntem nesiguri cu privire la viitorul nostru, îi consultă adesea pe alții, pentru a ne simți mai bine sau pentru a-i pregăti pentru schimbarea noastră. Acest lucru nu este necesar.
- Reciclați ce a funcționat. Nu aruncați tot ce reprezintă o căsnicie, locul de muncă/cariera, etc. În schimb, reciclați darurile pe care ‘l-ați primit’ în urma acestor experiențe. Chiar și experiențele neplăcute au început de la ceva bun. Așa că întrebați-vă: „Ce mi-a plăcut la această experiență și ce nu aș mai face niciodată?” Utilizați această oportunitate de repornire ca motivație pentru a începe din nou, mai înțelept, mai puternic și folosiți-vă de punga de instrumente numită ‘lecții de învățare’, ca rezultat al experienței.
- Pregătiți-vă pentru vremurile mai slabe. Planificați în avans pentru acele momente în care simțiți că vă întoarceți la ceea ce nu a funcționat pentru dvs. și creați o soluție în avans. Ar putea însemna ștergerea numerelor de telefon pentru a vă împiedică să apelați persoane în momentele cele mai slabe. Ar putea însemna să nu cumpărați dulciuri dacă știți că stresul vă va face să mâncați foarte multe dulciuri. Indiferent ce faceți, planificați în prealabil momentele cele mai slabe. Cu toții avem momente în care ne oscilăm între ceea ce este mai bun pentru noi și ceeace este mai ușor să avem acum. Provocați acest ‘acum’ și inlocuiți-l cu ceea ce doriți să vedeți în viața dvs. pe termen lung.
- Sărbătoriți pașii mărunți. Nu uitați să recunoașteți toate progresele spre noul dvs. scop. Uneori, stabilim repere care sunt prea departe în loc să înțelegem că ‘termenul lung’ este de fapt format din o grămadă de runde scurte și că putem și ar trebui să sărbătorim pe drum. Dacă de exemplu, vindeți acea afacere în pierdere, sărbătoriți că nu mai sunteți atașat de ea. Dacă puneți capăt unei prietenii toxice în care lipsește încrederea, bucurați-vă că aveți acum loc pentru a crea noi relații autentice.
- Urmați un nou traseu. Necunoscutul este înfricoșător, dar este la fel de înfricoșător să continuați pe o cale groaznică. Dați-vă permisiunea să jucați mai sus și mai mare, chiar dacă abia acum începeți. De multe ori, când începem, devenim timizi și fricoși și asta pentru că ne e frică de eșec. Trebuie să înțelegeți că succesul se bazează pe greșelile și lecțiile învățate. Puteți în continuare să aveți ceea ce v-ați dorit, chiar dacă n-ați primit asta în trecut.
- Continuați să vă mișcați. Să rămâneți într-un singur loc este, încă, rețeta pentru dezastru. Încercați să faceți ceva diferit pentru a vă schimba punctul de vedere. Pe măsură ce vă apropiați de noua viziune a vieții voastre, veți întâlni oameni, oportunități și experiențe noi care vă așteaptă să faceți ‘jocul’ complet.
- Învățați de la cei care vă urăsc. Da, de la ei. Ce cred alții despre voi nu ar trebui să vă intereseze și ar fi bine să nu vă mai gândiți la asta. Cei care vă studiază și cei care sunt obsedați de ceea ce faceți, știu de fapt, ce puternici sunteți și de aceea se simt amenințați. În loc să vă întrebați, „De ce mă urăsc?” întrebați-vă mai bine, „Ce văd la mine?”. Răspunsul la această întrebare vă va permite să ridicați această energie și să înțelegeți că cei care vă urăsc, sunt acolo pentru a vă învăța o lecție foarte importantă. Ei văd talentul și potențialul vostru, uneori, mai mult decât o vedeți dvs.
Drumul spre un nou început este inevitabil. Voi cum ați luat-o de la capăt?
Sursa: https://www.huffingtonpost.com/mia-redrick/how-to-start-over-without-regret_b_6297448.html