fbpx

Dinamica prieteniilor de astăzi | 12 Motive pentru care este greu să vă faceţi prieteni şi ce puteţi face în privinţa aceasta

Cum ne trăim viaţa greşit în orice mod posibil | Destinaţia: Bolile modernităţii
19 septembrie 2017
5 lucruri pe care trebuie să le ştim despre „Acceptare”
25 septembrie 2017
Show all

După o zi fără evenimente, solitară chiar, am vrut să îmi vărs inima cuiva într-un mod disperat. M-am regăsit căutând frenetic prin telefon, de la lista de numere de telefon la paginile de Facebook, Viber, WhatsApp, care toate însumau cam 1000 de contacte. O mulțime de relații care ne înconjoară astăzi, fac, ca încrederea, credința și prietenia adevărată să fie foarte dificile.

Maturizarea, căsătoria, copiii sau doar faptul că sunteţi într-o relație au schimbat dinamica prieteniilor de astăzi. Față de zilele din copilărie, s-a schimbat felul în care alegem să comunicăm sau mai bine spus, avem rețineri, ne îndoim mereu de ce va crede celălalt în momentul în care vom dori să îi împărtășim lucruri despre neajunsuri, temeri interioare sau despre absența unui lucru particular din viață noastră.

De ce „Să-ți faci noi prieteni” a devenit atât de greu?

Dacă numărați pe degete, lista de noi prieteni făcuți în ultimii 5 ani, ați putea spune că este numeroasă. Dar de pe listă, de fapt, abia vreo 2,3 prieteni ați putea spune că sunt cu adevărat autentici, apropiați și dragi vouă. Întrebarea care se ivește este, Ce este de făcut? Ați putea să rămâneți în relațiile dvs. platonice, să le lăsați să dispară sau să faceți altceva? Să aflăm de ce lucrurile s-au schimbat atât de mult și ce putem face în această privință.

 1. Relațiile virtuale. Relațiile și prieteniile pe care le avem deja devin tot mai virtuale. Aveți prietenii dvs. vechi cu care discutați la nesfârșit, ținându-i mereu la curent prin diverse postări sau etichetări, trimițându-le invitații la jocuri, orice ca să păstrați legătură cu ei. În mod similar când vă faceți prieteni noi, veți avea întotdeauna acest „spațiu” de comunicare și veți prefera comunicarea dr acest fel. Uneori comunicarea virtuală s-ar putea să nu funcționeze pentru o prietenie nouă și naivă, care ar presupune multe interacțiuni personale. Deci unul dintre motivele pentru care prieteniile sunt pliabile este faptul că există o comunicare excesiv virtuală. Comunicați mai mult, dar în persoană. Bineînțeles că nu puteți să vă vizitați mereu vechii prieteni, dar asigurați-vă că îi veți suna, în loc sa le scrieți un SMS sau să le vorbiți pe chat. Pentru prietenii pe care îi aveți în jur, încercați să-i cunoașteți cu adevărat în primele câteva întâlniri. Dacă nu rezonați, puteți oricând să vă retrageți
 2. Nu mai există timp pentru relații. După cum știți timpul înseamnă bani ba chiar este mai prețios decât ei. Oamenii abia găsesc timp pentru interacțiuni sociale, deoarece sunt prinși de presiunea muncii, de problemele maritale, de preocupările legate de sănătate și de un stil de viață lethargic care implică nebunia televiziunii și a mass-media sociale. După toate acestea dacă își găsesc timp, le place să plece undeva sau să se odihnească, decât să stea împreună cu prietenii. Soluții? Nimic. Relaxați-vă și liniștiți-vă, dar ori de câte ori găsiți puțin timp, folosiți-l pentru hobby-uri, sau chiar bucurați-vă de câteva momente de tăcere. Singurătatea dvs. se poate dovedi a fi cel mai bun prieten al vostru, câteodată.
 3. Oamenii merg mai departe. Necesitatea de a urma o carieră, soțul /soția, sau de a dezvolta o educație în afara casei dvs., poate să slăbească sau chiar să șteargă unele dintre prieteniile dvs. de lungă durată. După o încercare de a vă face noi prieteni de ceva vreme realizați că ” În viață nu pierdem prieteni niciodată… Ne maturizăm, ne mișcăm, ne schimbăm.” Este dificil să continuăm să ne facem prieteni noi, deoarece prieteniile din copilărie sunt cu siguranță cele mai speciale, dar ele nu vor fi în întregime aceleași. Acesta este motivul pentru care nu reușim să ne facem ușor prieteni noi. Așteptăm ca prieteniile din trecut să fie reintroduse dar acest lucru nu se întâmplă. Căutați noi prieteni acolo unde vă aflați în prezent.
 4. Motive de compatibilitate. Într-un fel, odată cu creșterea intelectualității în cadrul tineretului și creșterea rapidă a bunăstării generale, oamenii țin sa fie de acord unii cu alții. Dar când se întâmplă amestecarea, deseori se poate sa nu mai împarți aceleași viziuni cu un recent (sau vechi) prieten pe anumite probleme. Deci noile prietenii se ‘murdăresc’ din cauza problemelor de ego și de compatibilitate, iar a vechilor prietenii, din cauza schimbării timpului și a problemelor de statut. Ar trebui să se rezolve problema compatibilității. În mod similar, decideți cum vă simțiți în prieteniile dvs. Dacă debateți probleme lumești, politică, sport, cultură este foarte bine dar dacă este vorba despre un proces de gândire sau despre o ideologie atunci ar trebui să fie îngrijorător.
 5. Probleme în relațiile personale. De multe ori când două sau mai multe cupluri se cunosc, soțiile tind să se înțeleagă, pe când soții nu. Și știm foarte bine ce urmează după aceea. Este dificil să spui ce trebuie să faci în situații de impas, cum ar fi acestea, dar alegerea este foarte subiectivă și orice crede o persoană în acel moment, ea credecă este potrivit pentru ea. Dar o persoană care vă iubește n-ar trebui să vă pună să alegeți dintre prietenii voștri.
 6. Prioritățile se schimbă. Prieteni. Dacă aveți un iubit sau o iubită sau o familie la ce vă mai trebuie prieteni? Trist dar adevărat. Odată ce deveniți adult, este firesc să acordați importanță altor oameni semnificativi din viața dvs. Evident, timpul dvs. devine împărțit între prieteni și alte relații. Începeți să nu vă mai faceți noi prieteni iar prietenii vechi încep să dispară. ‘Drăguț, nu?’. Dar de ce nu încercați să împărțiți timpul între prieteni, iubiți și familie? Sau chiar mai bine, încercați să aveți prieteni comuni cu pertenerul dvs. sau pe cei noi să i-i prezentați și lui și vice versa. Puteți să vă păstrați atât relația, cât și prietenia intactă.
 7. Fantomele relațiilor trecute. Pe de-o parte avem acea parte vulnerabilă a noastră speriată și rănită de traumele din trecut. Pe cealaltă parte avem acea parte a noastră care își dorește, care așteaptă, care își dorește să încerce din nou să aibă încredere în oameni. Bagajele emoționale pot fi dificil de debarasat, dar nu uitați că nu toată lumea va rămâne la fel. Dacă simțiți că oamenii vă dezamăgesc de fiecare dată, poate aveți nevoie să contemplați și să vă gândiți la acțiunile pe care le faceți. Oprah Winfrey citează: „Dacă prietenii vă dezamăgesc mereu, asta este în mare parte vina dvs. Odată ce cineva a arătat o tendință de a fi egoist, trebuie să recunoașteți acest lucru și să aveți grijă de voi înșivă. Oamenii nu se vor schimba pur și simplu, pentru că voi vă doriți asta.”
 8. O aluzie de suspiciune. Există întotdeauna un mic moment de judecată, în zilele noastre, atunci când întâlnim pe cineva nou. Mai mult, în această lume când oamenii se luptă unul cu celalalt, există întotdeauna acest sentiment ciudat când oamenii încearcă să fie ‘dulci’ cu noi. Ce e de făcut? Unii se pot manifesta dulce într-un mod cu totul autentic și atunci există și șansa unei reciprocități. Există oameni la care chiar le pasă de ceilalți și încearcă să își facă noi cunoștințe. Lăsați-i și lăsați-vă conduși.
 9. Punându-ne între paranteze bine definite. A ne face noi prieteni devine dificil pe măsură ce oamenii cu gusturi și preferințe similare se reunesc iar restul devin marginalizați. Este ca și cum ai depune un efort suplimentar pentru a te uni cu grupurile.
 10. Falsul, formalul și faimosul. „Nu am nevoie de un prieten care se schimbă când mă schimb și eu, sau care dă din cap când dau și eu.” Unul dintre motivele pentru care nu ajungem să ne facem o mulțime de prieteni noi, este pentru că țesem în jurul nostru, nu suntem suficient de deschiși și ne complacem în zona asta. Pe măsură ce ne maturizăm, avem tendința de a ne închide și mai mult și de a rămâne înghesuiți în noi înșine. Începem să ne simțim amenințați de concurența rigidă din jurul nostru, fie că este vorba despre relații, muncă sau bani. Cumva, nu ne place să ne întâlnim cu oameni mai populari decât noi, celebri sau chiar la fel cu noi. Încercați provocarea aceasta, să stați cu toate personalitățile ciudate ale oamenilor și să le respectați. Da, este posibil să nu doriți să stați cu cei falși și cei formali, dar ei vă vor ajuta să distingeți între cei răi și cei drepți.
 11. Lipsa de inițiativă. La începutul oricărei noi prietenii, trebuie să existe cineva care să ia inițiativa, să spargă gheața pentru a va putea întâlni. Dar există unii oameni care nu fac nimic și întotdeauna așteaptă să fie conduși. Deși unii oameni pot fi excesiv de entuziasmați iar asta ar putea să vă facă să îi respingeți și vice versa. Oamenii au nevoie de spațiul lor și ar fi bine să verificați dacă sunt cu adevărat interesați de dvs. sau dacă există un scop adcuns.
 12. Coeficientul de egoism. A te folosi de oameni. „Când am început să îmi petrec timpul cu oameni noi, după ce am început să lucrez, dinamica prieteniilor din jurul meu avut un succes rapid. Prietenii pe care ii știam de altădată cât și cei noi, au început să îmi dea o importanță nejustificată datorită naturii slujbei pe care o aveam. Inițial m-am simțit bine dar pe urma a apărut o neliniște. Oamenii au început să mă cunoască pentru cine eram și nu pentru ceea ce eram. Oamenii vor fi mereu egoiști, dar poate nu toți și s-ar putea să fie momente în care dvs. să fiți egoistul în cauză. „Cred că dacă am învățat ceva despre prietenie, este că trebuie să rămâneți conectați și să luptați pentru ei, și să-i lăsați să lupte pentru voi. Nu plecați, nu fiți distrați, nu fiți prea ocupați sau obosiți și nu-i luați ca atare. Prietenii fac parte din lipiciul care țin viața și credința împreună.” Există oameni care te fac să râzi mai tare, să zâmbești mai strălucitor și să trăiești puțin mai bine. Cariera și viața dvs. se vor schimba spre bine atunci când veți învăța să vă înconjurați cu oameni pozitivi și să îi țineți pe cei negativi departe.

Sursa http://www.lifehack.org/articles/communication/12-reasons-why-making-new-friends-hard-and-what-you-can-about.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Live-Fun.com is a free hosting service for porn videos. You can create your verified user account to upload porn videos to our website in several different formats. Every porn video you upload will be processed in up to 5 working days. You can also use our embed code to share our porn videos on other websites. On Live-Fun.com you’ll also find exclusive porn productions shot by ourselves. Surf around each of our categorized sex sections and choose your favorite one: amateur porn videos, anal, big ass, girlfriend, blonde, brunette, etc. You will also find gay porn and transsexual porn videos in their corresponding sections on our website. Watching porn videos is completely free!
You'll never want to leave Eporner.com. No matter what your taste in porn is, you'll find it here. It's full of all sorts of gay, straight, and bi porn films, as well as hentai videos. There are so many different models, and each one has their own unique appeal. If you're a fan of big cocks, look no further than the site. There's no limit to what you can find here. If you like hot babes, then that's another thing you can enjoy on Eporner. If you like small cocks, you'll love the way that hot blonde does it in one of the first videos that the site offers. Those Asses! - Payton Preslee And if you like even bigger cocks, then that is what you will find here too! This is one of the best porn websites out there, and you should definitely check it out!
18Tube.tv is a porn website that's got you covered from both straight porn and hentai. You can even find both of those here. This website is updated hourly with fresh content. www.18tube.tv And it's not as easy as 1.4 million videos, but you can expect to find a good amount of content. This is like an online porn shop and a toy store rolled into one. Just type in your favorite thing and the content you like. And, in just a few seconds, there you go! You will see all the content you need right there. For free right away! So, if you want an online store, this is the perfect website for you!
Suna acum
Adresa