fbpx

Tehnica Raindrop – o procedură blândă şi plăcută

Cum să faci plictiseala să lucreze în favoarea ta
iulie 20, 2017
Cum să prevenim mâncatul în exces când suntem în vacanță
iulie 26, 2017
Show all

Introducere

Tehnica Raindrop reduce durerile de spate prin realinirerea coloanei vertebrale, relaxand sistemul muscular. Are efect antibacterian și antiviral, reduce procesele inflamatorii din corp, susține sistemul imunitar si elimină infecțiile respiratorii. Stimulează activitatea sistemului circulator, detoxifică întregul corp si îmbuntățește capacitatea de concentrare. Elimină stresul și anxietatea, aduce o stare de bună dispoziție, echilibrează energetic.

Este o procedură blândă și foarte plăcută de aplicarea a uleiurilor esențiale terapeutice, nediluate, pe tălpi și pe spate.

Uleiurile utilizate sunt: Valor/ Curaj, Oregano, Thyme/Cimbru, Badil/ Busuioc, Cypress/ Chiparos, Wintegreen/ Salcie de Himalaya, Marjoram/ Măghiran, Aroma Siez, Peppermint/ Menta piperată.

Ce sunt uleiurile esențiale terapeutice?

Sunt lichide volatile aromate, liposolubile, cu greutate moleculară mică și penetrabilitate mare. Sunt partea cea mai pură și de cea mai înaltă vibrație a plantei.

Pentru obținerea lor, este necesar să fie îndeplinite anumite condiții optime, toate obligatorii: solul, locul de cultivare, semințele, feritilizarea, perioada și ora de recoltare, modul de distilare, testarea calității, îmbutelierea, păstrarea etc.

Cum se obțin?

Majoritatea se obţin prin distilare cu aburi. Este foarte importantă respectarea timpului, a temperaturii și a presiunii, a diverselor părți ale plantei, flori, Frunze, rădăcini, ramuri, rășini, etc. Uleiurile citrice se obțin din coajă, prin presare la rece. Aceste metode implică cheltuieli mult mai mari decât extracțiile cu solvent, dar sunt singurele prin care se pot obține uleiuri cu grad terapeutic TG.

Tehnica Raindrop – metoda terapeutică

Tehnica Raindrop este o procedură eficientă, non-invazivă, ce face uz de acțiunea antivirală, antibacteriană și anti-inflamatorie a mai multor uleiuri esențiale importante. Scopul este de a menține sănătatea și funcționalitatea optimă a coloanei vertebrale. În ultimii ani, această tehnică a ajutat la atenuarea și rezolvarea multor cazuri de scolioză, cifoză și dureri cronice de spate, eliminând necesitatea unor intervenții chirurgicale.

În tehnica Raindrop, întrebuințarea anumitor uleiuri esențiale nediluate, cauzeză uneori înroșirea pielii și senzația de căldură la nivelul țesutului. În mod normal, este un lucru care nu trebuie să ne îngrijoreze. Această roşeată apare mai des la persoanele cu ten sensibil și la cei care au corpul încărcat cu toxine. În cazul în care roșeața sau căldura resimțită persistă prea mult, aceasta se poate remedia în decurs de 1-2 minute. Se aplică imediat câteva picături de ulei vegetal de absorbție a uleiurilor esențiale. Prin diluarea lor senzația de căldură va fi diminuată. În cazul Tehnicii Raindrop, o ușoară încălzire locală este un lucru absolut normal.

În Tehnica Raindrop rolul lor este de a detensiona musculatura netedă, muscultura striată și de susținere a sistemului nervos neurovegetativ.

De unde a pornit tehnica raindrop?

Gary Young a aflat că, de câteva generații, înainte de a se stabili granița Americano-canadiană, indienii din Lakota au migrat către regiunile din nord de Saskatchewan și Manitoba. Acolo, adeseori, au văzut Aurora Borealis sau Luminile Nordului. Cei care erau bolnavi sau aveau probleme complicate de sănătate, întindeau brațele către lumină și inspirau adânc. Cei din Lakota credeau că, atunci când apărea Aurora Borealis, aerul se încărca cu energie vindecătoare. Atunci când aceștia inhalau mental această energie, de fapt ea traversa zonele afectate, suferinde din organism, prin traiectoriile neurologice. Grație acestei practice, s-au înregistrat numeroase vindecări spectaculoase.

După ce s-au fixat granitele iar localnicii nu au mai putut migra, cei din Lakota au început să recurgă la effleurage sau atingere ușoara cu degetele. Aceasta a devenit asociată cu tehnica de vindecare. Locuitorii din Lakota și-au continuat practica de procesare mentală a energiei, combinată cu procedeul de effleurage. Astfel au distribuit energia tămăduitoare la nivelul întregului organism.

Gary Young a descoperit că atunci când această practică numită effleurage era combinată cu proprietățile uleiurilor esențiale și tehnica Vita Flex, efectele sale erau sporite semnificativ. De la adoptarea sa formală în 1989, tehnica Raindrop a primit numai laude din partea utilizatorilor săi din lumea întreagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum
Adresa