fbpx

Caracteristicile terapiei de îndreptare a coxalelor prin masaj şi presopunctură

Intuiţia | Când și în ce condiții să o folosim?
iulie 18, 2017
Cum să faci plictiseala să lucreze în favoarea ta
iulie 20, 2017
Show all

[wpvideo e3pKvhxj]

Capacitatea proprie de vindecare este cheia pentru eradicarea bolii.

Mai precis, terapia de îndreptare a coxalelor prin masaj şi presopunctură este o combinație a metodelor de îndreptare și de masaj. Având oasele șoldului drept bază, articulațiile șoldului și vertebrele spinal drept centru și având relaxarea mușchilor și a țesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia, pe cât posibil, normalizează oasele dislocate, îndepărtează contractura și rigiditatea mușchilor și a țesuturilor conjunctive mărind amplitudinea mișcării în articulații.

Dislocarea oaselor șoldului poate produce dislocarea articulațiilor iliace, să curbeze coloana vertebrală, să împiedice circulația sângelui și astfel sa producă diverse boli. Deci, este necesar să se îndrepte oasele dislocate.

Terapia nu-și propune să vindece boala patogenă, ci să caute cauzele ei după simptome și astfel să o trateze, de aceea ea este „terapie etiologică” sau „terapie fundamentală

Bolile apar din cauza dezechilibrului din corp. Omul are capacitatea naturală de a îndrepta dezechilibrul și aceasta este capacitatea de autovindecare sau forța vitală. Dacă omul pierde această capacitate, el nu mai poate rezista în fața bolii și apare ca simptom durerea. De aceea devine o problemă foarte importantă aceea de a găsi capacitatea deja pierdută. Această terapie este cel mai bun remediu pentru a crește capacitatea proprie de vindecare.

De ce diagnosticul și examenul medical nu sunt necesare pentru această terapie?

Domnul Taro Takomi, președintele Asociației Japoneze de Medicină, a murit din cauza unui cancer pe care in zadar l-a tratat prin medicina modernă. El a recunoscut problemele și lipsurile noii medicii moderne. El scria:

Fracționarea pe specialități, tendință a medicinei moderne, ar putea cauza o grămadă de probleme, dacă în același timp nu se ia în considerare organismul în totalitatea sa

Omul este format din corp și intelect. Corpul cuprinde brațele, picioarele, creierul, inima, vasele, sângele și diverse alte organe ca țesuturile, care împreună susțin viața în interacțiune și interdependență. Când o parte oarecare a corpului nu mai funcționează corect, apar deosebiri demne de remarcat între ea și celelalte părți ale corpului. Aceasta este de fapt baza fracționării medicinei moderne.

În terapia de îndreptare a coxalelor prin masaj şi presopunctură nu există întrebarea din medicina modernă, cărei specialități îi aparține boala, nici nu sunt necesare examene medicale și rezultatele acestora, ci numai se îndreaptă oasele dislocate ale șoldului și celelalte oase, adevărata cauza a bolilor, pe urma se realizează articulațiile și mușchii pentru a întări capacitatea de autovindecare și de a îndepărta suferința.

Desigur, efectul terapeutic va fi mai bun dacă terapia ia în considerare rezultatele diverselor examene ale medicinei moderne.

O terapie naturală

Terapiile care nu depind de vreun instrument sunt numite terapii naturale.

Toate terapiile naturale obișnuite au propriul conținut. Dintre ele, unele, cum ar fi chiropractica, osteopatia și vindecarea în întregime, accentuează îndreptarea oaselor, iar altele, ca masajul cu degetele sau mâinile, accentuează efectul asupra mușchilor. Terapia de îndreptare a coxalelor prin masaj şi presopunctură este foarte asemănătoare cu terapiile menționate mai sus, dar se deosebește de ele radical. De exemplu, practicanții chiropracticii tratează în special coloana vertebrală încovoiată fără a da atenție dislocării oaselor șoldului. Dacă coloana vertebrală este îndreptată prin acest masaj, după ceva timp ea se recurbează ca și înainte, tot asa cum o casă, stând pe o bază nestabilă se poate prăbuși, chiar dacă are coloanele drepte.

În ultimul timp aceasta a trezit atenția publicului. Aceia care pun accentul pe tratarea organismului în ansamblu, treptat, își îndreaptă atenția spre oasele dislocate ale șoldului. Unii chiar au aplicat masajul prin apăsare. Totuși este unilaterală părerea că este necesară numai îndreptarea oaselor șoldului. Chiar dacă oasele dislocate ale șoldului sunt îndreptate fără a îndepărta rigiditatea mușchilor și țesuturilor conjunctive, dislocarea lor ca reapărea. Această terapie nu este un simplu masaj. Nu tratează doar oasele dislocate ci și mușchii. Tehnica ei o constituie fricționarea și frământarea (pietrisajul). Pe această bază terapia adaugă presarea verticală asupra unui punct, aceasta fiind caracteristica ei principală. Fricțiunea si frământatul sunt însoțite de presare ca în masajul cu degetele. Această terapie poate relaxa complet mușchii și țesuturile conjunctive, restabilind elasticitatea mușchilor, ușurând îndreptarea oaselor dislocate asigurând vindecarea. În plus accelerează circulația sangvină și metabolismul local. Această interacțiune constituie de fapt tehnica miraculoasă a acestei terapii.

Sursa: Informații extrase din cartea Miracolul secolului XX scrisă de Masayuki Saionji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum
Adresa