Stresul poate face ravagii obiceiurilor obișnuite ale alimentației. Multe studii au arătat impactul pozitiv pe care alimentele potrivite îl pot avea asupra nivelurilor dvs. de stres, precum și a ajuta la reducerea gustărilor inutile și poftelor pe care le puteți avea când sunteți stresați. Alimentele, cum ar fi anumite fructe cu coajă lemnoasă, laptele degresat, carnea de curcan, somon și fulgii de ovăz, au efecte pozitive asupra stresului.
Poate unii dintre voi lucrați într-un mediu foarte stresant, sau poate provocați stres pentru cei din jurul vostru. Pentru a rezolva aceasta problema, puteți să fiți atenți la ce fel de alimente consumați.
Dacă ne uităm puțin înapoi, ne dăm seama ca toată lumea se confrunta cu stresul; dar când stresul se transforma într-un companion de lunga durată, acesta poate să vă afecteze sănătatea și poate avea consecințe pe termen lung. Corpul vostru eliberează hormoni, cum ar fi cortizolul, care vă ajută corpul să combată stresul. Este posibil sa aveți simptome cum ar fi: anxietate, respirație superficială, tensiune musculară și oboseală.
În timp, stresul determină glandele suprarenale să se suprasolicite și veți simți o oboseală extremă care nu va mai putea fi ușurată de somn. Stresul afectează și alte funcții ale corpului, inclusiv metabolismul, echilibrul zaharului din sânge și sistemul cardiovascular. Prin urmare este posibil să aveți dureri de cap cronice, modificări ale dispoziției, furie, probleme de memorie, probleme cu greutatea și creșterea tensiunii arteriale.
Consumarea alimentelor potrivite poate fi una dintre modalitățile prin care vă veți putea ajuta corpul să facă față stresului.
Iată o listă a proprietăților nutriționale de care aveți nevoie pentru a combate stresul și unele opțiuni pentru vegan, chiar lipsite de gluten, lactate, fructe de mare și fructe cu coajă lemnoasă.
Flavonoidele au capacități de relaxare: ceaiul de mușețel, ceaiul verde, afinele, cireșele, zmeura, murele, roșiile, vinetele, ceapa, țelina, okra (bamă) și broccoli.
Calciul și magneziul au proprietăți de calmare: semințe de susan, broccoli, spanac, verdeață de grâu, frunze de muștar, verdețuri, fasole verde și ierburi (mărar, oregano și rozmarin)
Serotonina este un hormon calmant: carbohidrați cum ar fi cartofii, alimente bogate în omega 3, (cum ar fi semințele de în), soia, edamame, tofu, semințe de chia, mazăre neagră, semințe de dovleac.
Folatul produce o substanță chimică care provoacă plăcere, numită dopamină: spanac, broccoli, verdețuri, sparanghel, năut, fasole, lămâie, mazăre, porumb, soia și sfeclă.
Zincul ajuta la reglarea creierului și la răspunsul organismul la stres: quinoa, orez brun, semințe de dovleac, popcorn.
Antioxidanți pentru repararea organismului: afine, zmeură, mure, usturoi, ceapă, roșii, ceai verde, spanac, broccoli, morcovi și struguri roșii.
Potasiu pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale: avocado, banane, ciuperci albe, cartofi copți, spanac, soia, fasole pinto.
Vitamina C ajută la refacerea fizică și psihologică de pe urma stresului: ardei grași, spanac, broccoli, kale, varză, papaya, mango, portocale, căpșuni, kiwi, guava, lychee și afine.
Vitamina B are efecte pozitive asupra stării de spirit: spanac, kale, fasole și linte.
Consumul alimentelor enumerate mai jos, la fiecare două până la trei ore, vă va ajuta să vă mențineți stabilitatea zahărului în sânge și să preveniți stresul suplimentar al glandelor supra renale:
După cum vedeți, unele alimente au avantaje multiple (de exemplu, spanacul, afinele sau cartofii) astfel încât este posibil să punctuație mai multe zone de stres.
Este, de asemenea, important să evitați următoarele alimente, deoarece acestea stimulează glandele suprarenale:
Știai?
Curry de legume vă oferă două beneficii pentru a lupta cu stresul. Ardeii chili ajută endorfinele să elibereze creierul, pentru a se calma, protejând totodată părțile cheie ale creierului împotriva efectelor stresului.
Faceți sport regulat!
Mâncați porții mici pe parcursul zilei; vă va menține stabil zahărul în sânge
Discutați cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a vă ajuta să gestionați stresul.
Vorbiți cu un nutriționist sau dietetician care să vă ofere un program croit pe nevoile dvs. și pentru a vă asigura că obțineți cantitatea de nutrienți și porțiuni specifice acestor nevoi.
Vă așteptăm la centrul nostru, pentru a vă oferi și coordona un program de nutriție
Sursa: https://artofbeingfabulous.com/2017/07/12/is-there-anything-food-cant-do-fight-stress-with-the-right-food/