fbpx

Reflexoterapia- câteva noțiuni

Terapia Bowen şi reechilibrarea neuro-musculară
iunie 2, 2017
Puterea gândurilor tale
iunie 6, 2017
Show all

Reflexoterapia are drept scop reechilibrarea energiei vitale a organismului.
Fie că aveți o problemă de sănătate, fie că doriți doar o modalitate de a vă relaxa și de a vă îmbunătăți starea de sănătate, reflexoterapia poate fi răspunsul la problema dvs.
Tălpile picioarelor reprezintă zona de maxim interes în reflexoterapie. Pe tălpile picioarelor sunt locuri de proiecție ale tuturor organelor corpului omenesc.

Prin intermediul punctelor de corespondență se stabilește o legătură cu acestea. Doctorul Fitsgerald a demonstrat că pe talpa dreaptă a piciorului sunt proiectate energetic, sub formă de zone sau puncte, organele situate în partea stângă a corpului. Pe talpa stângă sunt proiectate organele situate în partea dreaptă a corpului. Restul celorlalte organe sunt proiectate la fel, pe ambele tălpi.

Reflexoterapia este despre a aduce un echilibru, armonie și o stare de bine corpului. În vremurile acestea, ajungem de multe ori sa ne simțim nelalocul nostru. Corpul nostru are nevoie de echilibru pentru a putea funcționa la capacitate maximă și să fie sănătos. Chiar și o ședință de reflexoterapie ușoară poate ajuta să se creeze această stabilitate.

Reflexoterapia nu este folosită pentru a diagnostica vreo boală; nu este un tratament medical. Nu vindecă – doar corpul poate face asta! În schimb, reflexoterapia înlesnește această videcare pe care o realizează corpul. Este greu de determinat exact de cât timp este nevoie pentru o persoană să se bucure de beneficiile reflexoterapiei. Într-adevar totul începe cu un pas mic, dar, este de fapt angajamentul față de această terapie, care vă va putea conduce către un rezultat pozitiv și de durată.

Reflexoterapia şi graficul zonelor de terapie

Există 10 zone longitudinale, care ne oferă o secvență de numerotare. Fiecărui deget îi corespunde o anumită zonă, și există 5 zone pe fiecare talpă a piciorului, degetului mare apartinându-i zona 1, apoi pâna la zona 5 unde este degetul cel mic. Zonele sunt distribuite în susul corpului ca niște felii, iar când se masează talpa, automat energia se distribuie în tot corpul.

zone_reflexoterapie

Principiul este următorul: între aceste zone, energia circulă de sus în jos între toate părțile corpului. Această conexiune energetică ar trebui să curgă liberă. Toate parțile corpului trebuie sa funcționeze în armonie și la un nivel optim pentru o cât mai bună sănătate. Dacă undeva există un blocaj de energie, (energia naturală a corpului) acesta, va avea efect asupra oricărui organ ori parte a corpului care are legatură cu acea parte.

Reechilibrarea zonelor

Dacă un reflexoterapeut găsește sensibilitate într-un loc, fie la mâini fie la tălpi, asta indică ca există un dezechilibru pe toată suprafața acelei zone. De exemplu, dacă cineva suferă de conjunctivită la ochiul drept, asta ar sugera că există și un dezechilibru de energie în rinichiul drept. Fiecare organ sau fiecare parte a corpului sunt reprezentate pe palme și pe tălpi. Masând sau presând fiecare zonă, se stimulează curgerea energiei, sângele, nutrienții și impulsurile nervoase către partea corespondentă a zonei. In acest fel se alină indispoziția din acea zonă. Reflexele de la mâini și de la tălpi sunt eficiente pentru că sunt situate la capetele regiunilor. Acestea sunt mult mai sensibile decât alte părti ale corpului.

Fragmente preluate din cartea Reflexology Bible – the Definitive Guide scrisă de Louise Keet.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum
Adresa